Λιγκουίνι με ντοματίνια, ρόκα και μοτσαρέλα, της Λουκίας .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Λιγκουίνι με ντοματίνια, ρόκα και μοτσαρέλα, της Λουκίας

Ακολουθείστε της οδηγίες της συνταγής που μας έστειλε η Λουκία Βούη και απολαύστε υπέροχα λιγκουίνι με ντοματίνια, ρόκα και μοτσαρέλα!

Γράφει: Matia Gr
Λιγκουίνι με ντοματίνια, ρόκα και μοτσαρέλα, της Λουκίας
Υλικά:

1 πακέτο λιγκουίνι
1 ματσάκι ρόκα
1/4 κιλού μοτσαρέλα σκληρή τριμμένη
1/2 κιλό ντοματίνια
3 σκελίδες σκόρδο
Παρμεζάνα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο χοντροκομμένο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα οποία πιέζουμε ελαφρώς για να βγάλουν τον ζωμό τους. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και λίγο νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφού γίνουν συμπαγή σάλτσα, προσθέτουμε την μισή ρόκα χοντροκομμένη. Βράζουμε τα λιγκουίνι μέχρι να γίνουν “αλντέντε”. Προσθέτουμε έπειτα την μοτσαρέλα, η οποία λιώνει, τελειώνουμε βάζοντας και τη σάλτσα με την υπόλοιπη μισή ρόκα ωμή και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με λίγο παρμεζάνα.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Λουκία Βούη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.