Λουκανικάκια χριστουγεννιάτικο δέντρο .: Διακοσμήσεις .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Λουκανικάκια χριστουγεννιάτικο δέντρο

Μια απίστευτη και κυρίως βρώσιμη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για το γιορτινό μας τραπέζι!

Γράφει: Matia Gr
Λουκανικάκια χριστουγεννιάτικο δέντρο
Υλικά:

Λουκανικάκια κοκτέιλ
1 αστέρι από κίτρινο σκληρό τυρί
Μαϊντανός
Φρέσκο δεντρολίβανο ή άλλο φρέσκο μυρωδικό
Μουστάρδα, κέτσαπ (προαιρετικά)
Υλικά για το ψήσιμο στα λουκάνικα (προαιρετικά):
Πορτοκάλια
Μοσχοκάρφια (γαρίφαλα ολόκληρα)

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε αυτή τη πεντανόστιμη διακόσμηση θα χρειαστεί να φτιάξουμε ή να αγοράσουμε έναν κώνο. Επίσης χρειάζονται οδοντογλυφίδες.
Πρώτα θα ψήσουμε τα λουκανικάκια. Κόβουμε το κάτω μέρος των πορτοκαλιών και τα βάζουμε να σταθούν πάνω σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Μπήγουμε πάνω τους εδώ κι εκεί κάποια γαρύφαλα. Καρφώνουμε κάθε λουκανικάκι στην μία άκρη του με μια οδοντογλυφίδα και το μπήγουμε να σταθεί στο πορτοκάλι. Συνεχίζουμε για όλη την ποσότητα των λουκάνικων που θέλουμε. Ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα και τα αφαιρούμε από το πορτοκάλι.
Τυλίγουμε τον κώνο με αλουμινόχαρτο. Αρχίζουμε να στολίζουμε το δέντρο από κάτω προς τα πάνω στερεώνοντας τις οδοντογλυφίδες και στη συνέχεια μπήγοντας τα λουκανικάκια και στα κενά που αφήνουν στερεώνουμε είτε μαϊντανό είτε κλαδάκια δεντρολίβανου ανεβαίνοντας προς την κορφή. Τέλος στην κορυφή του δέντρου με μια οδοντογλυφίδα ακόμη στερεώνουμε το αστέρι από τυρί και το χριστουγεννιάτικο δέντρο από λουκανικάκια είναι έτοιμο να χορτάσει τους καλεσμένους μας και να διακοσμήσει το τραπέζι μας!
Εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και “χριστουγεννιάτικες μπάλες”! Δηλαδή κουκκίδες κέτσαπ και μουστάρδας εναλλάξ πάνω στα λουκανικάκια.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.