Μάφφινς μήλο και κανέλα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μάφφινς μήλο και κανέλα

Απίστευτα μυρωδάτα μάφφινς με μήλο και κανέλα, ιδανικά για μικρές φθινοπωρινές αμαρτίες!

Γράφει: Matia Gr
Μάφφινς μήλο και κανέλα

Μάφφινς μήλο και κανέλα

Υλικά:

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 κούπες ψιλοκομμένα μήλα
2-4 κουταλάκια κανέλα
1/2 βιτάμ (125γρ.)
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα
2 βανίλιες
Λίγο αλεύρι ακόμη
Υλικά για πασπάλισμα:
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 βιτάμ λιωμένο
4 κουταλιές κανέλα

Εκτέλεση:

Ψεκάζουμε τη φόρμα των μάφφινς με λάδι και πασπαλίζουμε με αλεύρι ή βάζουμε χάρτινα φορμάκια μέσα τους. Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε τα μήλα πασπαλίζοντάς τα με λίγο αλεύρι. Σε ένα τρίτο μπωλ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βιτάμ μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και τις βανίλιες. Αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο και το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα κάνοντας προσεκτικές κινήσεις ανακατέματος. Προσθέτουμε και τα μήλα και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Γεμίζουμε κατά τα 2/3 περίπου τα φορμάκια των μάφφινς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για μισή περίπου ώρα μέχρι το ξύλινο καλαμάκι μας να βγαίνει στεγνό.
Σε ένα μπωλάκι έχουμε το λιωμένο βούτυρο και σε ένα άλλο ανακατεμένη την ζάχαρη με την κανέλα. Μόλις κρυώσουν λίγο τα μάφφινς βουτάμε το πάνω μέρος τους μέσα στο βούτυρο και στη συνέχεια μέσα στο μείγμα της ζάχαρης και της κανέλας. Τοποθετούμε τα μάφφινς σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.