Μακαρονάδα σβέλτη .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μακαρονάδα σβέλτη

Μια μακαρονάδα με πεντανόστιμη αρωματική σάλτσα που φτιάχνεται μέσα σε δεκαπέντε λεπτά με υλικά που έχει το κάθε νοικοκυριό στο ντουλάπι του. Δοκιμάστε την!

Γράφει: Matia Gr
Μακαρονάδα σβέλτη

Μακαρονάδα σβέλτη

Υλικά:

500γρ. μακαρόνια (1 πακέτο)
1 πασάτα ντομάτας
6 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ρίγανη
1 πρέζα τσίλι
1 πρέζα ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Μυζήθρα τριμμένη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα σκόρδα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε άφθονο νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε αλάτι. Συγχρόνως σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σκόρδο. Σωτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα το σκόρδο (με προσοχή μην σκουρύνει πολύ). Ρίχνουμε και την πασάτα ντομάτας, τη ρίγανη, το τσίλι, αλατι, πιπέρι και ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει η σάλτσα μας χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι μας. Μόλις βράσουν τα μακαρόνια μας αλ ντέντε τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τριμμένη μυζήθρα και πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.