Μαριδάκι τηγανητό .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Μαριδάκι τηγανητό

Μαριδάκι στο τηγάνι, κρασάκι ή ουζάκι -άντε και μπυρίτσα παγωμένη-, κοινωνική κριτική και… καλό καλοκαίρι!

Γράφει: Matia Gr
Μαριδάκι τηγανητό
Υλικά:

1 κιλό μαρίδα
150γρ. αλεύρι
1-2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τη μαρίδα μας και την πλένουμε. Την αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη μαρίδα στο μπωλ και την αλευρώνουμε καλά ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές της γύρω γύρω. Ρίχνουμε τις μαρίδες σε ένα σουρωτήρι και τινάζοντάς το ελαφρά διώχνουμε το περιττό αλεύρι. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε σε δόσεις για 3-4 λεπτά τις μαρίδες μας. Τις αφήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί για να αφήσουν το επιπλέον λάδι και τις σερβίρουμε με λεμόνι.

  Λαγάνα μοναστηριακή, από τον Γέροντα Παρθένιο
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.