Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί στο φούρνο, χωρίς αλάτι .: Vegan .: Ματιά
 

Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί στο φούρνο, χωρίς αλάτι

Λαχταριστές και πεντανόστιμες μελιτζάνες ιμάμ, χωρίς αλάτι! Δοκιμάστε τις!

Γράφει: Matia Gr
Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί στο φούρνο, χωρίς αλάτι
Υλικά:

10 – 12 μελιτζάνες τσακώνικες (μακρουλές)
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 πασάτα ντομάτας ή -εάν ο γιατρός απαγορεύει και αυτήν ακόμη την μικρή ποσότητα αλατιού, που περιέχεται στη πασάτα- 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
Πάπρικα
Ελαιόλαδο
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από το κοτσάνι, τις πλένουμε και τις χαράζουμε με τρεις κάθετες γραμμές (από το κοτσάνι προς την βάση τους). Τις βάζουμε να πάρουν μια βράση μέσα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό έτσι ώστε να ξεπικρίσουν (αποφεύγουμε έτσι το αλάτι που πάντα μένει μετά το σύνηθες ξεπίκρισμα). Τις βγάζουμε προσεκτικά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πάρα πολύ καλά μέσα σε σουρωτήρι. Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετούλες (όπως στην χωριάτικη σαλάτα). Σε μια κατσαρόλα βάζουμε πλούσιο ελαιόλαδο και μέσα σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις ντομάτες ή την πασάτα ντομάτας, την κανέλα, το δαφνόφυλλο, πάπρικα και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια δυό βράσεις. Απομακρύνουμε από τη φωτιά. Σε ένα ταψί βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε-ανοίγουμε ελαφρά τις μελιτζάνες. Τις παραγεμίζουμε με τη σάλτσα με τα κρεμμύδια και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να μαγειρευτούν οι μελιτζάνες και να δέσει η σάλτσα. Καλή απόλαυση!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.