Μηλόπιτα, του Δημήτριου .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μηλόπιτα, του Δημήτριου

Υλικά: 6 μήλα μέτρια 3 ποτήρια αλεύρι 2 ποτήρια ζάχαρη 1 ποτήρι λάδι 3 αυγά 1 κουταλιά της σούπας κανέλα Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι να φουσκώσουν, το λάδι, τα αυγά και το ένα […]

Γράφει: Matia Gr
Μηλόπιτα, του Δημήτριου
Υλικά:

6 μήλα μέτρια
3 ποτήρια αλεύρι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι να φουσκώσουν, το λάδι, τα αυγά και το ένα ποτήρι ζάχαρης. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία λεκάνη και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το χέρι. Κατόπιν, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίχνουμε το δεύτερο ποτήρι ζάχαρης, τα μήλα -καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια- και την κανέλα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί καλά και ρίχνουμε σε αυτό την ζύμη μας απλώνοντας την ομοιόμορφα. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και στην συνέχεια κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 συνεχίζοντας το ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά ακόμα, δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε.
Όταν ψηθεί, βγάζουμε την μηλόπιτα μας από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει περίπου για 2.5 ώρες πριν την σερβίρουμε. Καλή επιτυχία.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε ο Δημήτριος Ανδρεάδης, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!

  Κέικ με ελαιόλαδο και σταφίδες νηστίσιμο
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.