Μοσχάρι με πιλάφι και ανάμικτα λαχανικά .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μοσχάρι με πιλάφι και ανάμικτα λαχανικά

Ένα νόστιμο πιάτο με μοσχαράκι, μπόλικα λαχανικά και αρκετό ρύζι. Αποτελεί από μόνο του ένα πλήρες γεύμα με όλες τις ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Γράφει: Matia Gr
Μοσχάρι με πιλάφι και ανάμικτα λαχανικά
Υλικά:

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
2 κιλά ανάμικτα λαχανικά κατεψυγμένα
350-500γρ. ρύζι
2 κύβοι νοστιμιάς βοδινού
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε το κρέας μας σε μπόλικο νεράκι, με πιπέρι και λίγο αλάτι. Αφού βράσει και μαλακώσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κρατάμε ζεστό. Στην κατσαρόλα μας ρίχνουμε τα λαχανικά και τους κύβους νοστιμιάς και τα βράζουμε για ένα τεταρτάκι. Μετά προσθέτουμε νερό καυτό και το ρύζι. Το αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας που και που. Σβήνουμε το μάτι, αλλά αφήνουμε πάνω του την κατσαρόλα σκεπασμένη για άλλα δέκα λεπτά περίπου μέχρι να τραβήξει το ρύζι τα υγρά. Σερβίρουμε μαζί με το κρέας και το απολαμβάνουμε ζεστό.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.