Μπισκότα με κότατζ τσιζ .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μπισκότα με κότατζ τσιζ

Λαχταριστά μπισκότα με ιδιαίτερη γεύση! Δοκιμάστε τα με την πρώτη ευκαιρία!

Γράφει: Matia Gr
Μπισκότα με κότατζ τσιζ
Υλικά:

250γρ. κότατζ τσιζ
250γρ. αλεύρι
100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Μπέικιν πάουντερ
Ζάχαρη για πασπάλισμα
Κανέλα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Με ένα πιρούνι ή σε ένα μούλτι λιώνουμε πάρα πολύ καλά το κότατζ τσιζ και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με το βούτυρο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, του προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε στο μείγμα του τυριού. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ομαλή που δεν κολλάει πολύ (ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ή λίγο κότατζ ή βούτυρο ανάλογα με το πόσο υδαρό είναι το τυρί).
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Ανοίγουμε σε “φύλλο” πάχους περίπου μισού εκατοστού και με ένα ποτήρι κόβουμε κυκλικά κομμάτια. Ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη που περίσσεψε και ανοίγουμε και ξανακόβουμε. Σε ένα πιάτο βάζουμε μπόλικη ζάχαρη και αν θέλουμε κανέλα ή άλλο μπαχαρικό (π.χ. μοσχοκάρυδο). Βάζουμε το μπισκότο μας να πάρει και από τις δύο πλευρές του ζάχαρη και διπλώνουμε σε “μαντιλάκι”. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα μπισκοτάκια μας αφήνοντας κενό ανάμεσά τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για μισή περίπου ώρα μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα στις άκρες τους και απολαμβάνουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.