Μυδοπίλαφο .: Νηστίσιμα με λάδι .: Ματιά
 

Μυδοπίλαφο

Ένα υπέροχο πιάτο με μύδια και ρυζάκι που μπορούμε να ετοιμάζουμε για τους αγαπημένους μας ακόμα και τις ημέρες που νηστεύουμε! Δοκιμάστε το!

Γράφει: Matia Gr
Μυδοπίλαφο
Υλικά:

1 κιλό μύδια
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κούπες ρύζι Καρολίνα
Αλάτι Πιπέρι
Λάδι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα λεκανάκι τα μύδια να είναι σκεπασμένα με νερό και τα αφήνουμε για 1-2 ώρες. Μετά τα πλένουμε καλά ξύνοντας με ένα μαχαίρι το κέλυφός τους έτσι ώστε να φύγει το εξωτερικό χνούδι τους. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό για να αχνιστούν. Παίρνουμε μόνο τα μύδια που το κέλυφός τους έχει ανοίξει και πετάμε τα άλλα που έχουν παραμείνει κλειστά. Το νερό που βράσανε το σουρώνουμε πολύ καλά με ύφασμα και το φυλάμε για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Σε βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι. Όταν ροδίσουν βάζουμε μέσα και το ρύζι και τα ανακατεύουμε 2-3 φορές. Μετά ρίχνουμε το νερό στο οποίο έβρασαν τα μύδια και τα ίδια τα μύδια. Προσθέτουμε αν χρειαστεί νερό από τη βρύση. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνει το ρύζι.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.