Νηστίσιμη πατατόπιτα με μανιτάρια, της Χριστίνας Κ. .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Νηστίσιμη πατατόπιτα με μανιτάρια, της Χριστίνας Κ.

Μια πατατόπιτα που τα έχει όλα! Είναι πανεύκολη, γίνεται γρήγορα και ενθουσιάζει όσους την δοκιμάσουν. Δοκιμάστε την κι εσείς!

Γράφει: Matia Gr
Νηστίσιμη πατατόπιτα με μανιτάρια, της Χριστίνας Κ.

Νηστίσιμη πατατόπιτα με μανιτάρια

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο για πίτες
1 φακελάκι πουρέ σκόνη Γιώτης
1 πακέτο μανιτάρια (500γρ.)
1 κρεμμύδι ξερό
Λίγο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια το κρεμμύδι και σε φετούλες τα μανιτάρια. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Όταν γίνει γυαλιστερό και ημιδιαφανές προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε κι αυτά προσθέτοντας και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Εν τω μεταξύ σε ένα δοχείο φτιάχνουμε τον πουρέ ανακατεύοντας το περιεχόμενο του φακέλου σε 3 1/4 φλυτζάνια ζεστό και ελαφρά αλατισμένο νερό, προσθέτοντας λίγο πιπεράκι και λίγο κουρκουμά. Όταν γίνει και ο πουρές μας τον ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα των λαχανικών που τσιγαρίσαμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και στρώνουμε -λαδωμένα πολύ ελαφρά- τα περισσότερα φύλλα του πακέτου. Στρώνουμε πάνω τους ισόπαχα την γέμιση που φτιάξαμε, μαζεύουμε τα φύλλα και στρώνουμε πάνω της ένα ένα τα υπόλοιπα λαδώνοντας ελαφρά ανάμεσά τους. Λαδώνουμε ελαφρά και το πάνω φύλλο σε όλη του την επιφάνεια, κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα. Η πατατόπιτά μας είναι έτοιμη και τόσο νόστιμη που θα γίνει η αγαπημένη μας!

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Χριστίνα Κ., την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.