Ντοματόρυζο, του Ντρου .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ντοματόρυζο, του Ντρου

Νόστιμο, νηστίσιμο, θρεπτικό, χορταστικό και πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Θέλετε τίποτα άλλο; Είναι ιδανικό φαγητό για τις ημέρες που δεν έχουμε πολύ χρόνο για μαγείρεμα και που θέλουμε να φάμε κάτι που θα μας πιάσει.

Γράφει: Matia Gr
Ντοματόρυζο, του Ντρου
Υλικά:

1 φλυτζάνι ρύζι Καρολίνα
1/2 φλυτζάνι ρύζι κίτρινο
1 κουτί πασάτα ντομάτας (500γρ.)
2 ξερά κρεμμύδια μέτρια
7 ντοματάκια Σαντορίνης
2 κύβοι νοστιμιάς λαχανικών
1 κουτ. σούπας (γεμάτη) μαϊντανό αποξηραμένο
1 κουτ. σούπας αλάτι
1 κουτ. γλυκού Worcestershire sauce
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα τσίλι σκόνη
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε κυβάκια και τα ντοματάκια στα τέσσερα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε σε αυτό το κρεμμύδι προσθέτοντας το αλάτι. Μόλις ξανθίνει το κρεμμύδι μας, προσθέτουμε την πασάτα μαζί με νερό όσο το κουτί της (το ξεπλένουμε με αυτό). Αμέσως μετά προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ρύζι. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση κατεβάζοντας το μάτι της κουζίνας μας στο μισό. Κατόπιν, προσθέτουμε 1 1/2 λίτρο καυτό νερό και το ρύζι μας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το ντοματόρυζο μας να βράσει μέχρι να μαλακώσει εντελώς το ρυζάκι μας. Περίπου 15 με 20 λεπτά είναι αρκετά. Σερβίρουμε έτσι όπως είναι ζεστό, θρυμματίζοντας αν θέλουμε στο πιάτο λίγο τυρί φέτα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.