Πίτα με χυλοπίτες, της Κατερίνας .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Πίτα με χυλοπίτες, της Κατερίνας

Υλικά: 1 συκωταριά 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένες χυλοπίτες 1 – 2 κρεμμυδάκια 2 φύλλα χωριάτικα έτοιμα Βούτυρο Εκτέλεση: Βράζουμε την συκωταριά και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Κόβουμε 1-2 κρεμμύδια και τα σωτάρουμε. Κατόπιν […]

Γράφει: Matia Gr
Πίτα με χυλοπίτες, της Κατερίνας
Υλικά:

1 συκωταριά
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένες χυλοπίτες
1 – 2 κρεμμυδάκια
2 φύλλα χωριάτικα έτοιμα
Βούτυρο

Εκτέλεση:

Βράζουμε την συκωταριά και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Κόβουμε 1-2 κρεμμύδια και τα σωτάρουμε. Κατόπιν ρίχνουμε τα συκωτάκια και τα σωτάρουμε, ρίχνουμε και τις χυλοπίτες και τα αχνίζουμε λίγο. Προσθέτουμε και 1 φλιτζάνι του καφέ νερό. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο στο πάτο και στα τοιχώματα του ταψιού, αφού βουτυρώσουμε το ταψί και το φύλλο. Πάνω στο φύλλο αυτό βάζουμε όλη τη γέμιση, την στρώνουμε και την σκεπάζουμε καλά με το δεύτερο φύλλο, το βουτυρώνουμε και αυτό και ψήνουμε την πίτα σε κανονικό φούρνο.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Κατερίνα Μέγκου και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.