Παγωτό κανέλα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Παγωτό κανέλα

Παγωτό κανέλα! Μια συνταγή για ένα έντονα αρωματικό παγωτό, με λεπτή γεύση και υπέροχη επίγευση που έχει φανατικούς θαυμαστές! Δοκιμάστε το!

Γράφει: Matia Gr
Παγωτό κανέλα

Παγωτό κανέλα

Υλικά:

2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κούπα γάλα πλήρες
2/3 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
3 κουταλιές κανέλα Κεϋλάνης
4 κρόκους αυγών
1 βανίλια
Άφθονα παγάκια

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε κρύο νερό και τα παγάκια. Το φυλάμε στο ψυγείο.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία το γάλα, την ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά (για 10 λεπτά περίπου) να διαλυθεί η ζάχαρη και απομακρύνουμε από τη φωτιά αφήνοντάς το να χλιάνει κάπως.
Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Λίγο λίγο προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το ζεστό μείγμα εντείνοντας το χτύπημα. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπωλ στο κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για περίπου πέντε λεπτά μέχρι η κουτάλα μας να κάνει ένα παχύ στρώμα κρέμας πάνω της όταν την σηκώνουμε έξω από το μείγμα μας. Τότε απομακρύνουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε την κανέλα. Βγάζουμε το μπωλ με το νερό και τα παγάκια από το ψυγείο και στερεώνουμε πάνω τους το κατσαρολάκι να κρυώσει για δεκαπέντε με είκοσι λεπτά. Στη συνέχεια αδειάζουμε το παγωτό κανέλα σε δοχείο παγωτού ή τάπερ και το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα έντονα αρωματικό παγωτό με λεπτή γεύση και υπέροχη επίγευση.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.