Παραδοσιακό κεμπάπ πρόβειο .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Παραδοσιακό κεμπάπ πρόβειο

Η συνταγή είναι απλή και πεντανόστιμη. Κρέας πρόβειο, λίγα μπαχαρικά και ένα γιουβέτσι για να του δώσει μια εξαιρετική γεύση στο ψήσιμο

Γράφει: Matia Gr
Παραδοσιακό κεμπάπ πρόβειο
Υλικά:

3 κιλά κρέας (πρόβειο, γίδινο, μανάρι, ζυγούρι)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά μία ημέρα πριν. Πλένουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο γιουβέτσι. Τρίβουμε τις δυο σκελίδες σκόρδο και τις απλώνουμε πάνω στο κρέας μας. Σκεπάζουμε με το καπάκι και το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά.

Την συνταγή αυτή μας την έδωσαν οι κατασκευαστές και έμποροι κεραμικών πυρίμαχων σκευών μαγειρικής στην Κοιλάδα των Τεμπών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.