Πασχαλινά Τσουρέκια .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Πασχαλινά Τσουρέκια

Υλικά: 7 κούπες αλεύρι κίτρινο (δυνατό) 1 κούπα φρέσκο βούτυρο λιωμένο 2 κουτάλια της σούπας μαστίχα 2 φακελάκια μαγιά σκόνη 1 κουτάλι της σούπας αλάτι 1 1/2 κούπα ζάχαρη 1/2 κούπα γάλα Ξύσμα από […]

Γράφει: Matia Gr
Πασχαλινά Τσουρέκια
Υλικά:

7 κούπες αλεύρι κίτρινο (δυνατό)
1 κούπα φρέσκο βούτυρο λιωμένο
2 κουτάλια της σούπας μαστίχα
2 φακελάκια μαγιά σκόνη
1 κουτάλι της σούπας αλάτι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
4 αυγά
2 κρόκους αυγών

Εκτέλεση:

Σε ένα γουδί ή στο μούλτι ρίχνουμε την μαστίχα και την κάνουμε σκόνη (προσοχή να είναι όλα απόλυτα στεγνά). Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, την κοπανισμένη μαστίχα, τη μαγιά και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια τοποθετούμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά, το βούτυρο, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα χτυπάμε για 10 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα προσθέτοντας εάν χρειαστεί λίγο αλεύρι ώστε να δημιουργηθεί μια εύπλαστη αλλά όχι αραιή ζύμη. Σκεπάζουμε το μπωλ με μια κουβέρτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Αφού γίνει αυτό παίρνουμε το ένα τέταρτο από τη ζύμη και με το χέρι μας το πλάθουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για την υπόλοιπη ζύμη. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν. Τα αλείφουμε με τον κρόκο των δύο αυγών χρησιμοποιώντας ένα κομματάκι βαμβάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.

  Γαριδόπιττα, της Ελένης
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.