Πατάτες γεμιστές .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πατάτες γεμιστές

Πατατούλες φουρνιστές και γεμιστές με cream cheese και γιαουρτάκι! Μιαμ μιαμ…

Γράφει: Matia Gr
Πατάτες γεμιστές
Υλικά:

8 πατάτες αρκετά μεγάλες
1 κριμ τσιζ
1 γιαουρτάκι στραγγιστό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Λίγο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε με μια βούρτσα τις πατάτες μας αφήνοντας τες καθαρές με τη φλούδα τους. Έτσι όπως είναι βρεγμένες τις αλατίζουμε και τις τυλίγουμε μία μία σε αλουμινόχαρτο. Τις ψήνουμε για τρία τέταρτα της ώρας στους 175 βαθμούς. Καθαρίζουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το κριμ τσιζ, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Μόλις γίνουν οι πατάτες μας τις ξετυλίγουμε από το αλουμινόχαρτο και τις χαράζουμε βαθιά κάνοντας ένα σταυρό και τις παραγεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε. Πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο και σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.