Πατάτες στο φούρνο light, της Κατερίνας (φαγητό σαν συνοδευτικό) .: Διαίτης .: Ματιά
 

Πατάτες στο φούρνο light, της Κατερίνας (φαγητό σαν συνοδευτικό)

Υλικά για πέντε άτομα: 5 μέτριες πατάτες 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 κρεμμύδι 2 ντομάτες Μπαχαρικά Τυρί με λίγα λιπαρά(όσο θέλουμε) Εκτέλεση: Πλένουμε πέντε μέτριες πατάτες και τις κόβουμε κατά μήκος στην μέση. Τις […]

Γράφει: Matia Gr
Πατάτες στο φούρνο light, της Κατερίνας (φαγητό σαν συνοδευτικό)
Υλικά για πέντε άτομα:

5 μέτριες πατάτες
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
Μπαχαρικά
Τυρί με λίγα λιπαρά(όσο θέλουμε)

Εκτέλεση:

Πλένουμε πέντε μέτριες πατάτες και τις κόβουμε κατά μήκος στην μέση. Τις απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί με λίγο νερό και τις ψήνουμε για μισή ώρα. Μετά βγάζουμε με ειδικό κουτάλι την πατάτα από μέσα ώστε να μείνει η φλούδα σαν φωλιά. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε κρεμμύδι, κιμά και ντοματάκια για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την πατάτα που αφαιρέσαμε, το τυρί και τα ανακατεύουμε. Με το μείγμα γεμίζουμε τις άδειες «φωλιές» πατάτας και τις ξαναψήνουμε για ένα τέταρτο.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Κατερίνα Αθανασοπούλου, και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.