Πιλάφι πουργούρι, της Παντελίνας .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Πιλάφι πουργούρι, της Παντελίνας

Δοκιμάστε μια από τις πιο νόστιμες συνταγές της Κυπριακής κουζίνας που μας έστειλε η Παντελίνα Χριστοδούλου. Πιλάφι πουγούρι λοιπόν και καλή σας όρεξη

Γράφει: Matia Gr
Πιλάφι πουργούρι, της Παντελίνας
Υλικά:

1/2 ποτηριού φιδέ
1 ποτήρι πουργούρι
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηριού χυμό ντομάτας
1 ποτήρι νερό
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το φιδέ και τα ανακατεύουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό, το χυμό ντομάτας και το αλάτι και τα αφήνουμε να ζεσταθούν. Έπειτα προσθέτουμε το πουργούρι που το ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μια δυο φορές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να απορροφήσει το νερό του. Το κατεβάζουμε απ’ την φωτιά και το σκεπάζουμε για 5-10 λεπτά. Στο τέλος το βάζουμε σε μια φόρμα, το ξεφορμάρουμε σ’ ένα πιάτο και το στολίζουμε με ελιές και μαΐντανό.

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Παντελίνα Χριστοδούλου, και την ευχαριστούμε πολύ. Το πιλάφι πουργούρι είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή της Κυπριακής κουζίνας. Πουργούρι είναι το πλιγούρι, δηλαδή σιτάρι βρασμένο και χοντροαλεσμένο.

  Φασόλια πιάζ χωρίς λάδι
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.