Πορτοκαλόπιτα, της Μαρίας .: Γλυκά .: Ματιά
 

Πορτοκαλόπιτα, της Μαρίας

Έχετε ακούσει να γίνετε λόγος για πορτοκαλόπιτα; Κι όμως, όχι μόνο υπάρχει αλλά είναι και πεντανόστιμη. Φτιάξτε σπιτική πορτοκαλόπιτα, με την συνταγή που μας έστειλε η Μαρία Πινακίδου και απολαύστε την με τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Γράφει: Matia Gr
Πορτοκαλόπιτα, της Μαρίας
Υλικά:

1 πακέτο φύλλα κρούστας (για γλυκά)
1 γιαούρτι αγελαδινό
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
4 αβγά
1 μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών

Εκτέλεση:

Σουρώνουμε τα φύλλα ένα-ένα και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί. Κατόπιν, χτυπάμε με το σύρμα όλα τα παραπάνω υλικά, μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα (θα πρέπει να βραχούν όλα τα φύλλα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (περίπου 1/2 ώρα με 3/4 της ώρας). Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι.
Σιρόπι:
– Τον χυμό από τα 2 παραπάνω πορτοκάλια (είναι περίπου 3/4 κούπας χυμός).
– 1 και 1/4 κούπας νερό.
Τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαρία Πινακίδου και την ευχαριστούμε πάρα πολύ.

  Milkshake φράουλα
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.