Πόποβερς - Popovers .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Πόποβερς – Popovers

Μικρά λαχταριστά ψωμάκια για πρωινό, κολατσιό ή ακόμα και σαν κανονικό ψωμί στο γεύμα ή το δείπνο. Δοκιμάστε τα!

Γράφει: Matia Gr
Πόποβερς – Popovers
Υλικά:

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
4 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο ακόμη βούτυρο για άλειμμα στις φόρμες ψησίματος

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μας, λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να χλιάνει. Με το επιπλέον βούτυρο αλείφουμε τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσουμε (αυτά που χρησιμοποιούμε για ατομικά σουφλέ ή για μάφινς είναι μια χαρά) αφήνοντας ένα κομματάκι βούτυρο μεγέθους νυχιού μικρού δακτύλου στο κέντρο τους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και το γάλα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας μέχρι να γίνει λείο. Βάζουμε τα φορμάκια μας μέσα στον προθερμασμένο φούρνο άδεια (μόνο με το βούτυρο). Τα βγάζουμε από εκεί (2-3 λεπτά) και τα γεμίζουμε με την ζύμη για πόποβερς μέχρι τη μέση τους. Ψήνουμε για ένα τέταρτο της ώρας στους 220 βαθμούς και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 175 βαθμούς και ψήνουμε για είκοσι λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Προσοχή κατά την διάρκεια του ψησίματος δεν πρέπει να ανοίξουμε τον φούρνο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.