Ριζότο καρότου .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ριζότο καρότου

Μια συνταγή για νόστιμο ριζότο καρότου και πλούσια γεύση παρμεζάνας μας προτείνει αυτή η συνταγή. Ακολουθείστε την και θα απολαύσετε πλούσιο, γευστικό, σπιτικό ριζότο!

Γράφει: Matia Gr
Ριζότο καρότου

Ριζότο καρότου

Υλικά:

1 1/4 κούπες ρύζι για ριζότο
6 καρότα τριμμένα
1 μεσαίο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές λευκό ξηρό κρασί
4 κούπες ζωμό κοτόπουλου (ή 2 κύβους)
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
Λίγο βούτυρο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο ακόμη βούτυρο εάν θέλουμε, μαγειρεύοντας μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 8 λεπτά). Προσθέτουμε και το ρύζι και ρίχνουμε λίγο λίγο το κρασί ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί. Ρίχνουμε και μία κούπα ζωμό και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να απορροφηθεί. Επαναλαμβάνουμε προσθέτοντας τόσο ζωμό ώστε το ρύζι μας να είναι κρεμώδες και μαγειρεμένο. Βγάζουμε το ριζότο καρότου από τη φωτιά και ανακατεύουμε την παρμεζάνα, και εάν χρειάζονται, αλάτι και πιπέρι. Είναι μυρωδάτο, νόστιμο και λαχταριστό.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.