Ρολάκια ζαμπόν με τυρί .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Ρολάκια ζαμπόν με τυρί

Εύκολα ρολάκια ζαμπόν, γευστικά και γρήγορα στην εκτέλεσή τους μας προτείνει αυτή η συνταγή. Ιδανική για κάθε είδους συνεστίαση και άριστη σαν ορεκτικό!

Γράφει: Matia Gr
Ρολάκια ζαμπόν με τυρί

Ρολάκια ζαμπόν με τυρί

Υλικά:

200γρ. ζαμπόν σε φέτες
100γρ. σκληρό κίτρινο τυρί
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 βρασμένο αυγό
1 κόκκινη πιπεριά ψημένη (βάζου)
Λίγη μαγιονέζα
Λίγο μαϊντανό
Μείγμα μπαχαρικών με κάρυ (ή άλλο μείγμα)
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε κομματάκια το αυγό και την πιπεριά (κρατάμε λίγη για το στόλισμα), τρίβουμε το τυρί και πολτοποιούμε το σκόρδο και ψιλοκόβουμε λίγο από τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε το μείγμα μας και προσθέτουμε μαγιονέζα ώστε να δένει καλά αλλά να παραμένει σφιχτό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μείγμα των μπαχαρικών. Κόβουμε το ζαμπόν ή αφήνουμε τις φέτες ολόκληρες ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα ρολά μας. Βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη του ζαμπόν και το τυλίγουμε σε ρολό. Σταθεροποιούμε τα ρολά με διακοσμητικές φουρκέτες για μεζεδάκια. Τα στρώνουμε σε ραβιέρα και πασπαλίζουμε με κομματάκια κόκκινης πιπεριάς και στολίζουμε με μαϊντανό. Τα ρολάκια ζαμπόν είναι έτοιμα για το μπουφέ ή το τραπέζι μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.