Ρολό χοιρινό (καυτερό), της Παρασκευής .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Ρολό χοιρινό (καυτερό), της Παρασκευής

Ένα πεντανόστιμο ρολό με τυράκι και καυτερή πιπερίτσα που θα σας κάνει να μην το χορταίνετε και θα σας συνοδέψει στο κρασάκι, την μπυρίτσα ή το ουζάκι σας!

Γράφει: Matia Gr
Ρολό χοιρινό (καυτερό), της Παρασκευής
Υλικά:

1 1/2 κιλό χοιρινό
1 καυτερή πιπεριά
2-3 κομμάτια τυρί φέτα
Ντομάτα
1 κουταλιά μουστάρδα
Μπούκοβο
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ζητάμε από τον χασάπη μας να μας ανοίξει το κρέας ώστε να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε το ρολό μας. Κόβουμε την πιπεριά σε λωρίδες, την ντομάτα καρέ και θρυμματίζουμε τη φέτα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε (τμηματικά) σε ελαιόλαδο και ντομάτα το μέρος του χοιρινού από την πλευρά που θα χρησιμοποιήσουμε για εσωτερική στο ρολό. Απλώνουμε το κρέας μας σε ένα ταψί και στο κέντρο του βάζουμε το τυρί, την πιπεριά, το μπούκοβο, τη ρίγανη και τυλίγουμε σε ρολό στερεώνοντας με οδοντογλυφίδες. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε εξωτερικά και το βάζουμε στο φούρνο με πατάτες (εάν θέλουμε). Του προσθέτουμε δύο κούπες νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς γυρίζοντάς το ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές του.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.