Ρυζόγαλο οικονομικό .: Γλυκά .: Ματιά
 

Ρυζόγαλο οικονομικό

Μια συνταγή για ένα οικονομικό ρυζόγαλο που δεν στερείται όμως καθόλου γεύση! Δοκιμάστε την! 🙂

Γράφει: Matia Gr
Ρυζόγαλο οικονομικό
Υλικά:

8 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα
2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι καρολίνα
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές κορν φλάουρ
Κανέλα

Εκτέλεση:

Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και όταν βράσει ρίχνουμε μέσα το ρύζι ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να ανοίξει το ρύζι. Μέσα σε ένα μπωλάκι διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας ανακατεύοντας. Το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Το σερβίρουμε σε μπωλάκια. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και το ρυζόγαλό μας είναι έτοιμο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.