Σάντουιτς με ροκφόρ και μπέικον .: Σνακ .: Ματιά
 

Σάντουιτς με ροκφόρ και μπέικον

Ένα πεντανόστιμο σάντουιτς που δεν θα θέλετε να χάσετε ούτε ψίχουλό του! Ο συνδυασμός μαγιονέζας, μπλου τσιζ και ντομάτας θα σας ξετρελάνουν. Δοκιμάστε το!

Γράφει: Matia Gr
Σάντουιτς με ροκφόρ και μπέικον
Υλικά:

6 φέτες μπέικον μαγειρεμένες, τραγανές
4 μεγάλες φέτες ψωμιού
4 φύλλα μαρουλιού
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
8 κουταλιές τριμμένο ροκφόρ
3 κουταλιές μαγιονέζα Χέλμανς
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
Λίγο ξερό ή φρέσκο άνηθο
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες το μπέικον έτσι ώστε να γίνει τραγανό. Κόβουμε τη ντομάτα σε μισές ροδέλες και το μαρούλι στα δύο το κάθε φύλλο του.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τη μαγιονέζα με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και το μπλε τυρί και ανακατεύουμε με πιρούνι λιώνοντας τα μεγαλύτερα κομμάτια του ροκφόρ. Ψήνουμε το ψωμί μέχρι να ροδίσει και αλείφουμε από την μία του πλευρά το μείγμα της μαγιονέζας. Συνεχίζουμε στρώνοντας τη ντομάτα, το μαρούλι, το μπέικον και σκεπάζουμε το σάντουίτς μας με μια φέτα ψωμιού. Επαναλαμβάνουμε και απολαμβάνουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.