Σοκολατάκια με αμύγδαλα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Σοκολατάκια με αμύγδαλα

Υλικά: 1/2 κιλό σοκολάτα κουβερτούρα 1/2 κιλό αμύγδαλα 2 κουταλιές μπράντι Εκτέλεση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αμύγδαλα όπως είναι ή ξεφλουδισμένα. Όπως και αν αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα αμύγδαλά μας θα χρειαστεί να τα […]

Γράφει: Matia Gr
Σοκολατάκια με αμύγδαλα
Υλικά:

1/2 κιλό σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 κιλό αμύγδαλα
2 κουταλιές μπράντι

Εκτέλεση:

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αμύγδαλα όπως είναι ή ξεφλουδισμένα. Όπως και αν αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα αμύγδαλά μας θα χρειαστεί να τα καβουρδίσουμε. Για να το κάνουμε αυτό, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά τα καβουρδίζουμε ανακατεύοντάς τα διαρκώς, και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Στο ειδικό σκεύος μπεν μαρί, ή αν δεν έχουμε χρησιμοποιώντας δύο κατσαρόλες η μία μικρότερη από την άλλη λιώνουμε τη σοκολάτα. Αυτό γίνεται ως εξής: βάζουμε στη μεγάλη κατσαρόλα νερό και τοποθετούμε μετά μέσα της την μικρότερη φροντίζοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας μας να μην πέσει ούτε σταγόνα νερού μέσα στη μικρότερη κατσαρόλα. Όταν τοποθετήσουμε αυτό το ιδιότυπο μπεν μαρί στο μάτι της κουζίνας μας, ρίχνουμε στην μικρότερη κατσαρόλα τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια, η οποία θα αρχίσει σε λίγη ώρα να λιώνει. Την ανακατεύουμε συνεχώς και μέσα της ρίχνουμε το μπράντι. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε να καλυφθούν εντελώς με τη λιωμένη σοκολάτα. Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα και το αδειάζουμε σε μάρμαρο ή σε αλουμινόχαρτο στην θαμπή του πλευρά. Τα αφήνουμε να στερεοποιηθούν και να κρυώσουν.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.