Σοκολατόπιτα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Σοκολατόπιτα

Υλικά: 400γρ. σοκολάτα 1 βιτάμ 1 1/4 κούπες ζάχαρη 5 κουταλιές αλεύρι 5 αυγά 2 κουταλιές σκόνη κακάο 1 κουταλάκι σκόνη εσπρέσσο 1 1/2 κουταλάκι κανέλα Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα Εκτέλεση: Τρίβουμε τη σοκολάτα […]

Γράφει: Matia Gr
Σοκολατόπιτα
Υλικά:

400γρ. σοκολάτα
1 βιτάμ
1 1/4 κούπες ζάχαρη
5 κουταλιές αλεύρι
5 αυγά
2 κουταλιές σκόνη κακάο
1 κουταλάκι σκόνη εσπρέσσο
1 1/2 κουταλάκι κανέλα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τη σοκολάτα σε νιφάδες. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα. Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βιτάμ και την σοκολάτα και τα ανακατεύουμε καλά. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να χλιάνουν λίγο. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε χτυπώντας στην χαμηλή ταχύτητα το αλεύρι, το κακάο, τη σκόνη εσπρέσο και την κανέλα. Προσθέτουμε ανακατεύοντας προσεκτικά -με γρήγορες και απαλές κινήσεις- τη σοκολάτα στο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στους 190 βαθμούς για μισή ίσως και περισσότερη ώρα, ελέγχοντάς το ώστε να βγαίνει το ξυλάκι ή το μαχαίρι στεγνό. Το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα και όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

  Λουκανικοπιτάκια, της Σοσός
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.