Σουφλέ κυδωνιού .: Γλυκά .: Ματιά
 

Σουφλέ κυδωνιού

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή με την πρώτη ευκαιρία. Ένα είναι σίγουρο… θα παραμιλάτε από τη νοστιμιά του γλυκού σουφλέ με γεύση κυδωνιού!

Γράφει: Matia Gr
Σουφλέ κυδωνιού
Υλικά:

5-6 κυδώνια κομπόστα ή ψημένα
Λίγο ζουμάκι από τα κυδώνια (προαιρετικά)
20 -24 φέτες ψωμί του τοστ
1 1/2 -2 κούπες ζάχαρη περίπου
750 ml γάλα φρέσκο
8 αυγά
Κανέλα
Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:

Τα κυδώνια μας μπορούν να είναι από κομπόστα που περίσσεψε ή ψημένα στο φούρνο. Ανάλογα με το πόση ζάχαρη έχουμε χρησιμοποιήσει στο ψήσιμό τους βάζουμε και σε αυτή τη συνταγή (περισσότερη αν είναι ψημένα με λίγη, ή λιγότερη αν είναι ψημένα σε πολύ). Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί. Στρώνουμε τις μισές φέτες του ψωμιού πάνω στο βούτυρο. Χρησιμοποιούμε και λίγο ψωμί για να «κλείσουμε» τυχόν κενά που δημιουργήθηκαν. Κόβουμε πάνω τους σε κομματάκια τα κυδώνια, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την κανέλα και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το ζουμάκι από τα κυδώνια πάνω στις φέτες του ψωμιού και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι, κατόπιν ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα των αυγών ώστε να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και ζάχαρη και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνουμε να σταθεί για δέκα λεπτά και στη συνέχεια κόβουμε και απολαμβάνουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.