Σπαράγγια ομελέτα, της Εύης .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Σπαράγγια ομελέτα, της Εύης

Υλικά: Σπαράγγια 2 αυγά ανά χεριά σπαραγγιών Αλατοπίπερο Ελιές καθαρισμένες ή μανιτάρια (προαιρετικά) Εκτέλεση: Έχει έρθει εδώ και βδομάδες ο καιρός για να βγούμε στο λόγγο να μαζέψουμε σπαράγγια, έναν εκλεκτό μεζέ για τους […]

Γράφει: Matia Gr
Σπαράγγια ομελέτα, της Εύης
Υλικά:

Σπαράγγια
2 αυγά ανά χεριά σπαραγγιών
Αλατοπίπερο
Ελιές καθαρισμένες ή μανιτάρια (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Έχει έρθει εδώ και βδομάδες ο καιρός για να βγούμε στο λόγγο να μαζέψουμε σπαράγγια, έναν εκλεκτό μεζέ για τους καλοφαγάδες, και σας προτείνουμε μια γρήγορη όσο και κλασική συνταγή για να τα γευτείτε: Ομελέτα με σπαράγγια!
Υπάρχουν δύο περιπτώσεις: Είτε βάζουμε σε χαμηλή φωτιά σε μια κατσαρόλα μ’ ελάχιστο νερό τα σπαράγγια (στον ατμό) για κάνα τέταρτο και μετά τα σωτάρουμε στο τηγάνι, είτε τα βάζουμε απ’ την αρχή στο τηγάνι μ’ ελάχιστο λάδι μέχρι να μαραθούν (προσοχή μην τα κάψετε).
Εν συνεχεία προσθέτουμε τα μανιτάρια ή τις ελιές και τ’ αυγά χτυπημένα με λίγο αλατοπίπερο και συνεχίζουμε όπως φτιάχνουμε ομελέτα. Απλό.
Δύο πράγματα πρέπει να προσέξουμε:
α) να μην τα κάψουμε, να ψηθούν, αλλά να μείνουν τρυφερά
β) να μην τα ‘φορτώσουμε’ με υλικά με έντονες γεύσεις και αρώματα, ώστε ν’ αναδειχθεί η δικιά τους μοναδική γεύση

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Εύη Λεοντίου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.