Σπεντζοφάι, της Έφης .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σπεντζοφάι, της Έφης

Όσοι έχετε ταξιδέψει στο Πήλιο, σίγουρα έχετε δοκιμάσει αυτή την τοπική
παραδοσιακή σπεσιαλιτέ. Με την συνταγή αυτή, θα φέρετε αυτό το εξαίσιο πιάτο από
το βουνό των Κενταύρων, στο τραπέζι σας. Τι κάθεστε; Μπρος ολοταχώς για την κου
ζίνα

Γράφει: Matia Gr
Σπεντζοφάι, της Έφης
Υλικά:

3 θηλιές λουκάνικα χωριάτικα (χοιρινά ή μοσχαρίσια)
1 1/2 kg πράσινες πιπεριές κέρατα.
3 – 4 ντομάτες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
1 πιπεριά πράσινη καυτερή (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένουμε και αφαιρούμε τα σπόρια από τις πιπεριές. Τις σκουπίζουμε πολύ καλά. Κόβουμε τα λουκάνικα σε μέτρια κομμάτια. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα σπόρια. Την μία (ντομάτα) την κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις υπόλοιπες τις τρίβουμε στον τρίφτη.
Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό τηγανίζουμε τα λουκάνικα ελαφριά χωρίς να προσθέσουμε λάδι. Σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τηγανίζουμε τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν και στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες (πολτό και κομματάκια) και τα λουκάνικα μαζί με το λίπος που έχουν βγάλει από το τηγάνισμα τους. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κρασί. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 10 – 15 λεπτά (μέχρι να δέσει η σάλτσα).
Συνοδεύεται με ρύζι πιλάφι.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Έφη Δεκαβάλα και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.