Στήθη κοτόπουλου γεμιστά, της Ελένης .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Στήθη κοτόπουλου γεμιστά, της Ελένης

Θέλετε να φτιάξετε ένα φαγητό που θα το θυμούνται για καιρό όσοι το δοκιμάσουν; Ελάτε μαζί μας στην κουζίνα να ετοιμάσουμε στήθη κοτόπουλου γεμιστά με την συνταγή που μας έστειλε η Ελένη Γραμμενίδου. Το αποτέλεσμα εγγυημένα θα είναι ένα ποίημα γεύσης

Γράφει: Matia Gr
Στήθη κοτόπουλου γεμιστά, της Ελένης
Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλου
1 1/2 κούπα κεφαλογραβιέρα Μυτιλήνης ή κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κούπα ζαμπόν ψιλοκομμένο
Λίγη μουστάρδα
1/2 κούπα αλεύρι
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα κοτόπουλα όπως όταν κάνουμε σνίτσελ για να πλατύνουν. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και αλείφουμε με την μουστάρδα.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το τυρί και το ζαμπόν. Βάζουμε από αυτό το μείγμα στο κέντρο κάθε κοτόπουλου και το τυλίγουμε να γίνει ρολό. Τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες και τα αφήνουμε δέκα λεπτάκια στο ψυγείο.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά. Σε άλλο βάζουμε το αλεύρι με λίγο αλατάκι. Και σε ένα τρίτο την φρυγανιά.
Περνάμε τα ρολά πρώτα από το μπωλ με τα αυγά, μετά από το αλεύρι και τέλος από την φρυγανιά. Τα βάζουμε αλλά δέκα λεπτά στο ψυγείο.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και τηγανίζουμε τα ρολά να ροδοκοκκινίσουν. Βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες και σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε σε πυρέξ για περίπου 20 λεπτά.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ελένη Γραμμενίδου, και την ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.