Συκώτι αλλιώτικο .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Συκώτι αλλιώτικο

Μια απλή συνταγή για τηγανιτό συκώτι με επίγευση ούζου, χωρίς σταλιά αλκοόλ! Δοκιμάστε την!

Γράφει: Matia Gr
Συκώτι αλλιώτικο
Υλικά:

Συκώτι μοσχαρίσιο
Μαραθόσπορο
Χυμό λεμονιού
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πήγες μερακλή μου στον δόκτορα και σου επέβαλε να φας συκώτι μοσχαρίσιο αλλά χωρίς στάλα αλκοόλ. Ούτε έξω από κάβα δεν θα περνάς σου είπε, ο άσπλαχνος επιστήμονας. Μη μαραζώνεις, θα σε φτιάξω μια χαρούλα. Διάβασε τι θα κάνεις…
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και το ανεβάζουμε στο μάτι της κουζίνας. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι μας, πετάμε πάνω το συκώτι απλώνοντας το καλά. Σε λιγάκι το γυρίζουμε τούμπα και του ρίχνουμε αλατάκι. Στο επόμενο γύρισμα -σε πέντε με έξι λεπτά- ξαναρίχνουμε αλατάκι να πάει και από αυτή τη πλευρά του συκωτιού (μην το παρακάνετε και γίνει λύσσα). Σε λίγο ρίχνουμε μαραθόσπορο και στο συκώτι και στα κενά με το λαδάκι, όσο να φαίνεται στο μάτι καλά, αλλά να μην μας το κάνει να μοιάζει και με παστέλι! Λίγο πριν να τηγανιστεί καλά το συκωτάκι μας, ρίχνουμε λίγο ή περισσότερο (ανάλογα με τα γούστα μας) χυμό λεμονιού και σβήνουμε το μάτι. Σε λιγάκι είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε και να απολαύσουμε ένα πεντανόστιμο συκώτι, που σε κάθε μπουκιά του θα μας αφήνει μια επίγευση ούζου! Μεζές και ποτό (χωρίς ποτό), 2 σε ένα!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.