Συκώτι στο τηγάνι .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Συκώτι στο τηγάνι

Συκωτάκι στο τηγάνι με καραμελωμένα κρεμμύδια! Νόστιμο, εύκολο και γρήγορο πιάτο, κατάλληλο είτε ως ορεκτικό είτε και ως κυρίως γεύμα.

Γράφει: Matia Gr
Συκώτι στο τηγάνι
Υλικά:

300γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λεμόνι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι μας και το κόβουμε σαν να επρόκειτο να το χρησιμοποιήσουμε σε χωριάτικη σαλάτα. Βάζουμε τις φέτες του κρεμμυδιού σε ένα βαθύ πιάτο, ρίχνουμε λίγο αλατάκι και το ανακατεύουμε να πάει παντού. Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, ανεβάζουμε σε μέτρια φωτιά, και μόλις κάψει τοποθετούμε τις φέτες του συκωτιού. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να θωρακιστεί. Γυρνάμε το συκώτι από την άλλη πλευρά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στα σημεία του τηγανιού που είναι κενά. Μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν χρωματάκι τα κρεμμυδάκια μας (ένα τεταρτάκι της ώρας θα είναι αρκετό), γυρνώντας που και που το συκώτι. Σερβίρουμε περιχύνοντας με λεμονάκι.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.