Ταλιατέλες φούρνου με cream cheese .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Ταλιατέλες φούρνου με cream cheese

Έχετε δοκιμάσει ταλιατέλες στον φούρνο με cream cheese; Αν όχι, δείτε την συνταγή και φτιάξτε τις με την πρώτη ευκαιρία

Γράφει: Matia Gr
Ταλιατέλες φούρνου με cream cheese
Υλικά:

1/2 κιλό ταλιατέλες
1/2 κιλό κίτρινα τυριά τριμμένα (ρεγκάτο, ένταμ, έμενταλ κ.α.)
1 κρέμα γάλακτος
1 συσκευασία κριμ τσιζ (π.χ. philadelphia)
3 ντομάτες
1 πράσινη πιπεριά
1 κλωναράκι φρέσκο βασιλικό
2 κουταλιές βιτάμ
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες με λίγο αλάτι, τόσο ώστε να είναι al dente, δηλαδή μην είναι εντελώς βρασμένες, τις σουρώνουμε καλά και τις φυλάμε στην κατσαρόλα τους.
Όσο βράζουν οι ταλιατέλες, εμείς θα ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και κόβουμε σε μικρά κομματάκια την πιπεριά. Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε το μισό βούτυρο και σε αυτό σοτάρουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το βασιλικό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα βράζουμε μέχρι να μαραθούν. Κατεβάζουμε την κατσαρολίτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε το κριμ τσιζ (cream cheese), την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Στην κατσαρόλα που έχουμε τις ταλιατέλες, προσθέτουμε τη σάλτσα που μόλις φτιάξαμε και ανακατεύουμε προσεκτικά αλλά καλά, ώστε να πάει η σάλτσα παντού.
Σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο πυρέξ (με το υπόλοιπο βούτυρο), ρίχνουμε τις μισές ταλιατέλες και τις στρώνουμε απαλά με τα δάχτυλά μας. Από πάνω πασπαλίζουμε με την μισή ποσότητα των τριμμένων τυριών. Από πάνω στρώνουμε τις υπόλοιπες ταλιατέλες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι ταλιατέλες μας.

  Σοκολατόπιτα για δύο (χωρίς ψήσιμο)
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.