Τηγανίτες γεμιστές .: Γλυκά .: Ματιά
 

Τηγανίτες γεμιστές

Για ποιο λόγο οι τηγανίτες να είναι σκέτες; Ακολουθήστε τη συνταγή, επιλέξτε τη γέμιση της αρεσκείας σας και… voilà!!!

Γράφει: Matia Gr
Τηγανίτες γεμιστές
Υλικά:

1 κούπα αλεύρι
2/3 κούπας ζάχαρη
4 αυγά
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1-2 κουταλιές νερό
Μαρμελάδα ή νουτέλα ή ότι θέλουμε για γέμισμα
Ελάχιστο βούτυρο ή λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα μας αφράτο. Κοσκινίζουμε το μπέικιν με το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα μας ανακατεύοντας ξανά. Αφήνουμε το μείγμα για τις τηγανίτες μας για ένα τέταρτο της ώρας στο ψυγείο.
Αλείφουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Με μια κουτάλα ρίχνουμε ποσότητα από το μείγμα μας ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουμε. Όταν αρχίσει το πάνω μέρος της τηγανίτας να κάνει φουσκάλες τότε την γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Όταν ψηθεί η τηγανίτα μας την βάζουμε σε πιάτο και τη σκεπάζουμε με ελαφρά νωτισμένη πετσέτα ώστε να μην ξεραθεί. Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε ίσου μεγέθους τηγανίτες και να τις φυλάμε πάντα σκεπασμένες.
Τέλος βάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας ανάμεσα σε δύο τηγανίτες και σερβίρουμε άμεσα. Αν θέλουμε να τις καταναλώσουμε λίγο αργότερα τότε τις ξανασκεπάζουμε με πετσέτα ή διαφανή μεμβράνη. Ποιός όμως μπορεί να περιμένει;

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.