Τραχανάς, της Ξένιας .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τραχανάς, της Ξένιας

Η συνταγή αυτή της Ξένιας είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτιάξετε σπιτικό τραχανά. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Γράφει: Matia Gr
Τραχανάς, της Ξένιας
Υλικά:

Γιαούρτι (η καλύτερη είναι αν βρεις χωριάτικη, αλλιώς του εμπορίου – καλό είναι να είναι στραγγιχτή)
Αλεύρι (ό,τι τύπο αλευριού θέλετε)

Εκτέλεση:

Μέσα στο μπλέντερ βάζετε τρεις κουταλιές αλεύρι και μια κουταλιά γιαούρτι και χτυπάτε. Αν σε περίπτωση στο χτύπημα το μείγμα έχει γίνει σαν ζυμάρι ρίξτε κι άλλο αλεύρι, σε περίπτωση που φαίνεται μόνο αλεύρι τότε ρίξτε λίγο ακόμα γιαούρτι. Κατά την διάρκεια του χτυπήματος να ανακινείτε το μπλέντερ συνέχεια.
Απλώνετε τον τραχανά πάνω σε κάποιο τραπεζομάντιλο, και ανά διαστήματα ανακατεύετε τον τραχανά έτσι ώστε να ξεραίνεται πιο γρήγορα. Η ξήρανση αυτή μπορεί να κρατήσει και 2-3 βδομάδες. Για πιο γρήγορη ξήρανση τον βάζετε στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για κάποιες ώρες, ανά διαστήματα ανοίγετε την πόρτα της κουζίνας για να φεύγουν οι ατμοί.
Μυστικά: Χοντρά κομμάτια που μπορεί να υπάρχουν, την άλλη μέρα τα μαζεύετε και τα χτυπάτε πάλι στο μπλέντερ. Στον τραχανά το μυστικό είναι να μην σου πάρει υγρασία.
Καλή επιτυχία!!!

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Ξένια Λυκουργιώτη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.