Τσιπούρες στο φούρνο .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Τσιπούρες στο φούρνο

Πριν λίγα χρόνια οι τσιπούρες ήταν ένα από τα πιο ακριβά ψάρια της αγοράς. Από τότε που βγήκαν όμως στο εμπόριο οι τσιπούρες ιχθυοτροφείου η τιμή τους είναι πλέον προσιτή στον καθένα μας. Φτιάξτε τις λοιπόν στο φούρνο και απολαύστε τον άλλοτε «ακριβό καρπό» της θάλασσας

Γράφει: Matia Gr
Τσιπούρες στο φούρνο
Υλικά:

2 τσιπούρες
3 πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές κεφαλοτύρι
3 κουταλιές μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις τσιπούρες μας. Τις στεγνώνουμε από τα νερά εξωτερικά και τις αλατοπιπερώνουμε. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, λιώνουμε το σκόρδο και τρίβουμε το κεφαλοτύρι. Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε τα προηγούμενα τρία υλικά. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες μας. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε σε αυτό τις πατάτες μας. Τους ρίχνουμε λίγο λάδι, αλατοπίπερο και τις ανακατεύουμε για να αλειφτούν καλά. Από πάνω τους τοποθετούμε τα ψάρια και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα που έχουμε στο μπωλ. Προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για τρία τέταρτα με μία ώρα περίπου.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.