Τυρο-μπισκοτάκια με μπέικον .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Τυρο-μπισκοτάκια με μπέικον

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για τυρο-μπισκοτάκια με μπέικον για να κόψετε γευστικότατα κάθε λιγουρίτσα!!!

Γράφει: Matia Gr
Τυρο-μπισκοτάκια με μπέικον

Τυρο-μπισκοτάκια με μπέικον

Υλικά:

2 κούπες αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
4 φέτες μπέικον
1 κούπα ρεγκάτο (ή άλλο σκληρό τυρί) τριμμένο
Λίγο τυρί ακόμη για πασπάλισμα
1/2 (125γρ.) βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό μεγάλο
3/4 κούπας γάλα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Λίγο αλεύρι ακόμη

Εκτέλεση:

Τηγανίζουμε το μπέικον να γίνει τραγανό και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το τυρί και το αλατοπίπερο. Βάζουμε και το βιτάμ και με τα χέρια μας ανακατεύουμε ώστε η ζύμη να γίνει τρίμματα. Σε ένα μικρό μπωλάκι χτυπάμε το αυγό με το γάλα και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα του αλευριού. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να τραβηχτεί από την άκρη του μπωλ και να γίνει μια μπάλα μες τη μέση (αν και θα είναι κολλώδης). Στρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε την ζύμη να έχει ύψος ενός περίπου εκατοστού. Κόβουμε με κουπ πατ τυρομπισκοτάκια, (επαναλαμβάνουμε με την ζύμη μέχρι να τελειώσει), τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά μέχρι να χρυσίσουν. Τα τυρομπισκοτάκια με μπέικον είναι έτοιμα, πεντανόστιμα και μυρωδάτα!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.