Χοιρινό λεμονάτο με πατάτες και μουστάρδα, της Κλεοπάτρας .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Χοιρινό λεμονάτο με πατάτες και μουστάρδα, της Κλεοπάτρας

Υλικά: 1 κιλό χοιρινό σε μικρά κομμάτια 5 – 6 περίπου μεγάλες πατάτες (ενδεικτικά) 2 – 3 περίπου κουταλιές σούπας μουστάρδα 2 – 3 λεμόνια στυμμένα (ενδεικτικά) 1/2 κούπα λάδι Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη 1 […]

Γράφει: Matia Gr
Χοιρινό λεμονάτο με πατάτες και μουστάρδα, της Κλεοπάτρας
Υλικά:

1 κιλό χοιρινό σε μικρά κομμάτια
5 – 6 περίπου μεγάλες πατάτες (ενδεικτικά)
2 – 3 περίπου κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 – 3 λεμόνια στυμμένα (ενδεικτικά)
1/2 κούπα λάδι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
1 κύβο maggie (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

– Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε.
– Τοποθετούμε τα κομμάτια χοιρινού και τα τσιγαρίζουμε ώσπου να πάρουν λίγο χρώμα. Αν θέλουμε βάζουμε και σκόρδο (εγώ βάζω 1 σκελίδα κομμένη στα δυο και αφαιρώ αργότερα).
– Ρίχνουμε ζεστό νερό ίσα να καλυφτούν, ξαφρίζουμε αν χρειαστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο ζεστό νερό.
– Όταν μαλακώσουν ανοίγουμε το καπάκι και ανακατεύουμε λίγο ανά διαστήματα. Θέλουμε να είναι αρκετά μαλακά τα κομμάτια και να έχει μείνει νερό περίπου το μισό. (βγάζουμε το σκόρδο)
– Ταυτόχρονα πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες ή κυβάκια. Τις τηγανίζουμε -λίγο, όχι να ξεροψηθούν-, στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Βάζετε όσες θέλετε.
– Ρίχνουμε στο κρέας αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τον κύβο (προαιρετικά).
– Βάζουμε σε μπολ το χυμό λεμονιών (όσα θέλουμε ανάλογα το πόσο ξινό, εγώ βάζω 3) και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε λίγο και περιχύνουμε στο κρέας. Ανακινούμε για να πάει παντού.
– Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακινούμε και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά ακόμα.

Εναλλακτικά, μπορούμε να αφήσουμε λιγότερο ζουμί και να σερβίρουμε το κρέας με πουρέ.

tip: καμιά φορά όταν ανακατεύω τη μουστάρδα με το λεμόνι προσθέτω και λίγο μέλι!! Δοκιμάστε το ακόμα καλύτερα στα ψητά, δένει πολύ ωραία το ζουμί…

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Κλεοπάτρα Δεσποτάκη και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.