Χορτόπιτες (ατομικές – 4 κομμάτια) .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Χορτόπιτες (ατομικές – 4 κομμάτια)

Υλικά: 1/2 κιλό ζυμάρι 600 γραμμάρια άγρια χόρτα βρασμένα 200 γραμμάρια πουμαρό (σάλτσα ντομάτας) 50 γραμμάρια βούτυρο 1 αυγό Αλάτι, πιπέρι 2 κουταλιές σιμιγδάλι Ελαιόλαδο Τυρί φέτα προαιρετικά Εκτέλεση: Για να δείτε πως φτιάχνουμε […]

Γράφει: Matia Gr
Χορτόπιτες (ατομικές – 4 κομμάτια)
Υλικά:

1/2 κιλό ζυμάρι
600 γραμμάρια άγρια χόρτα βρασμένα
200 γραμμάρια πουμαρό (σάλτσα ντομάτας)
50 γραμμάρια βούτυρο
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές σιμιγδάλι
Ελαιόλαδο
Τυρί φέτα προαιρετικά

Εκτέλεση:

Για να δείτε πως φτιάχνουμε τοζυμάρι κάντε κλικεδώ. Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε έτοιμο ζυμάρι από τον φούρνο της γειτονιάς σας, αρκεί να πάτε πρωί πρωί.

Αφού καθαρίσουμε, πλύνουμε, βράσουμε και στύψουμε τα χόρτα, τα κόβουμε μικρά κομμάτια και τα γιαχνίζουμε σε λίγο λάδι. Παίρνουμε το ζυμάρι και το δουλεύουμε μαζί με το σιμιγδάλι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Κατόπιν το χωρίζουμε στα 4 και κάθε ένα από τα κομμάτια το ανοίγουμε σε φύλλο. Κάθε ένα από τα φύλλα το αλείφουμε με βούτυρο και πάνω του απλώνουμε το 1/4 της σάλτσας ντομάτας και το 1/4 από τα χόρτα. Αν επιθυμούμε προσθέτουμε και θρυμματισμένη φέτα. Χτυπάμε σε ένα μπωλάκι το αυγό και με αυτό αλείφουμε γύρω γύρω τα ανοιγμένα φύλλα της ζύμης στις άκρες τους. Κλείνουμε τα φύλλα σε μισοφέγγαρα και τα αλείφουμε από την πάνω μεριά με το υπόλοιπο αυγό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Μπορούμε επίσης να τηγανίσουμε τις χορτόπιτές μας και να τις αφήσουμε να «στραγγίξουν» σε χαρτί κουζίνας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.