
1 1/2 κιλό ψάρια μικρά (γαύρος, σαρδέλες, κλπ.)
4 σκελίδες σκόρδο
2 λεμόνια
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αν δεν το έχει κάνει ήδη ο ιχθυοπώλης μας, καθαρίζουμε τα ψάρια αφαιρώντας τους εντόσθια, λέπια και κεφάλια. Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το σκόρδο (ψιλοκομμένο), τον χυμό από τα δύο λεμόνια και περίπου ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας απαλά ώστε να αναμιχθούν τα υλικά μας με τα ψάρια και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου μισή ώρα με 45 λεπτά.