Ψάρια ριγανάτα .: Θαλασσινά .: Ματιά
 

Ψάρια ριγανάτα

Υλικά: 1 1/2 κιλό ψάρια μικρά (γαύρος, σαρδέλες, κλπ.) 4 σκελίδες σκόρδο 2 λεμόνια Ρίγανη Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Αν δεν το έχει κάνει ήδη ο ιχθυοπώλης μας, καθαρίζουμε τα ψάρια αφαιρώντας τους εντόσθια, […]

Γράφει: Matia Gr
Ψάρια ριγανάτα
Υλικά:

1 1/2 κιλό ψάρια μικρά (γαύρος, σαρδέλες, κλπ.)
4 σκελίδες σκόρδο
2 λεμόνια
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Αν δεν το έχει κάνει ήδη ο ιχθυοπώλης μας, καθαρίζουμε τα ψάρια αφαιρώντας τους εντόσθια, λέπια και κεφάλια. Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το σκόρδο (ψιλοκομμένο), τον χυμό από τα δύο λεμόνια και περίπου ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας απαλά ώστε να αναμιχθούν τα υλικά μας με τα ψάρια και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου μισή ώρα με 45 λεπτά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.