Τραγανές κροκέτες πατάτας με μπέικον .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Τραγανές κροκέτες πατάτας με μπέικον

Τραγανές πατατοκροκέτες απ’ έξω, με μπέικον και μοτσαρέλα που λιώνει στο στόμα από μέσα… Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω αυτή τη συνταγή! Δοκιμάστε την!

Γράφει: Matia Gr
Τραγανές κροκέτες πατάτας με μπέικον

Τραγανές κροκέτες πατάτας με μπέικον

Υλικά:

4 μέτριες πατάτες
1 κούπα μπέικον ξεροψημένο και ψιλοκομμένο
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
3/4 κούπας μοτσαρέλα σε κυβάκια
1/2 κούπα κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
2-4 κουταλιές γάλα
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
5 αυγά χτυπημένα με λίγο αλατοπίπερο
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τις βράζουμε για είκοσι λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό. Όταν τρυπιούνται (αλλά κρατάνε) καλά με το πιρούνι, τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε με πιρούνι. Τους προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και κουταλιά κουταλιά το γάλα (μπορεί να μην το χρειαστεί όλο – το μείγμα μας θα πρέπει να είναι σφιχτό- γι αυτό ανακατεύουμε καλά να πάρει την προηγούμενη κουταλιά).
Πλάθουμε κεφτεδάκια με τη ζύμη μας, τα πιέζουμε να γίνουν σαν πιτούλες και βάζουμε ένα κυβάκι μοτσαρέλας. Πλάθουμε ξανά μπαλάκι τη ζύμη μας φροντίζοντας να κλείσει μέσα της το τυρί. Βουτάμε κάθε μπαλάκι πρώτα στο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά έτσι ώστε να τυλιχτούν γύρω γύρω. Βάζουμε 2-3 μπαλάκια σε τρυπιτή κουτάλα και τα βουτάμε μέσα στο καυτό λάδι. Όταν ροδοκοκκινήσουν τα αφαιρούμε προσεκτικά και τα απολαμβάνουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.