1 1/2 κιλό, σε κομμάτια χωρίς το κόκαλο, αγριογούρουνο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα κρασί κόκκινο ξηρό
1 μεγάλο σε ρόδες καρότο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μέτρια ρίζα σε κομματάκια σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι αλεύρι
Υλικά για τη μαρινάτα:
1/2 κούπα λάδι
Κρασί και ξύδι (τόσο όσο να καλυφθεί το κρέας)
2 μικρά σε φέτες καρότα
1 μικρή σε κομματάκια ρίζα σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο
3 κλωνάρια μαϊντανό
2 φρέσκα σε κομματάκια κρεμμυδάκια
4 φύλλα δάφνη
10 κόκκους πιπέρι
Ετοιμάστε τη μαρινάτα: Βάλτε σε ένα σκεύος όλα τα υλικά για τη μαρινάτα και το αγριογούρουνο, ανακατέψτε τα, ρίξτε το κρασί και το ξίδι, σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για 18 περίπου ώρες.
Βγάλτε τα από τη μαρινάτα κι αφήστε τα να στραγγίσουν σε τρυπητό. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει και σοτάρετε μέσα σε αυτό το κρέας. Βγάλτε το κρέας και ρίξτε να σοταριστούν το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο και τα σκόρδα. Ξαναβάλτε το κρέας στην κατσαρόλα και ρίξτε το κρασί, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με αρκετή σάλτσα. Πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά διαλύστε το αλεύρι στο κονιάκ και ρίξτε το στο φαγητό, για να πήξει λίγο η σάλτσα του, αφήνοντάς το λίγο σε χαμηλή φωτιά.
Συνοδέψτε το με τηγανητές πατάτες.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Εύη Λεοντίου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Συχαρτηρια για ολοι την παρεα συνταγες – συνταγες , εληνικες με χρωμα & αρωμα ελλαδας με γευση απο την χλωριδα & την πανιδα απο την κρητη εως τον εβρο & απο επτανισα εως τα ακριτικα νησια μας εξ ανατολης …
και παλη συχαριτυρια για της γευσης & τους συνδιασμους χρωματων ….
συχωρεστεμε για τυχων ορθογραφικα λαθοι..
otan lete koupes posa gramaria ine ena peripou ?
Καλημέρα. Η κούπα αντιστοιχεί σε 250 ml. Τα γραμμάρια εξαρτώνται από το υλικό που περιέχει η κούπα μας. Ευχαριστούμε.
Τί κάνουμε με ό,τι απέμεινε από τη μαρινάδα? Και πόση ώρα υπολογίζουμε για την κατσαρόλα? Καλησπέρα
Καλημέρα!
Όπως όλες τις μαρινάδες, έτσι και αυτήν της συνταγής μας την πετάμε.
Σχετικά με τον χρόνο μαγειρέματος, θέλει τουλάχιστον μιάμιση ώρα, η οποία αυξάνεται ανάλογα με την ηλικία του ζώου, το μέρος του ζώου, κλπ.