Αλάνθαστη συνταγή - πανεύκολη ζύμη για πίτσα .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Αλάνθαστη συνταγή – πανεύκολη ζύμη για πίτσα

Η εύκολη ζύμη για πίτσα! Μια συνταγή για να φτιάχνουμε μόνοι μας ζύμη για σπιτική πίτσα μόλις έφτασε. Εύκολη, αλάνθαστη, σύντομη! Αυτή η ζύμη για πίτσα τα έχει όλα! Βάλτε κι εσείς ότι θέλετε πάνω της και σε είκοσι λεπτάκια θα είναι έτοιμη και ροδοψημένη!

Γράφει: Matia Gr
Αλάνθαστη συνταγή – πανεύκολη ζύμη για πίτσα
Υλικά:

5 κούπες αλεύρι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μαγιά
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Ίσως χρειαστούμε και λίγο αλεύρι ακόμη

Εκτέλεση:

Θα χρειαστούμε 2 κούπες ζεστό νερό (40 βαθμούς). Σε ένα ευρύχωρο μπωλ διαλύουμε την μαγιά και τη ζάχαρη μέσα στο ζεστό νερό και το αφήνουμε για πέντε λεπτά να αφρίσει. Προσθέτουμε 2 1/2 κούπες αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τις άλλες 2 1/2 κούπες αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Καλύπτουμε το μπωλ με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε για είκοσι λεπτά περίπου.
Αλείφουμε το ή τα ταψιά μας με λίγο ελαιόλαδο και ελέγχουμε την ζύμη της πίτσας μας. Εάν “κολλάει” πολύ ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμη (κουταλιά κουταλιά όμως). Ανοίγουμε την ζύμη μας με τα χέρια μας να γίνει σχετικά λεπτή και την απλώνουμε μέσα στο λαδωμένο ταψί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς και βάζουμε πάνω στην πίτσα μας σάλτσα ντομάτας, τυριά, αλλαντικά, λαχανικά, ότι θέλουμε. Ψήνουμε για είκοσι λεπτά περίπου και η πίτσα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.