Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Χαλβάς σιμιγδαλένιος, όπως ποτέ δεν τον δοκιμάσατε. Ο «βασιλιάς» της Σαρακοστής. Κατά την περίοδο της Σαρακοστής των Χριστουγέννων και της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, υπάρχουν μεγάλες ονομαστικές εορτές και συνεπώς ανάγκη για ένα γλυκό για κέρασμα. Επί αιώνες έχει επικρατήσει ένα παραδοσιακό γλυκό, ο «σιμιγδαλένιος χαλβάς»∙ ένα καθαρά ανατολίτικο γλυκό που αγαπήθηκε πολύ από τους ευλαβείς Μικρασιάτες, Σμυρνιώτες και Κωνσταντινουπολίτες. Ανάλογα δε με την περιοχή διαμορφώθηκαν και οι διάφορες συνταγές: είτε με καρύδι και σταφίδα, είτε με φυστίκι Αιγίνης ή κουκουνάρι, είτε με αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς. Εμείς σας δίνουμε μία συνταγή με τέλεια αρμονία στη γεύση, τα αρώματα, την υφή, το χρώμα και κυρίως για μία επίσημη και εορταστική παρουσίαση, για να τιμήσουμε δεόντως τους φίλους μας.