Χοιρινή πανσέτα στο φούρνο .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Χοιρινή πανσέτα στο φούρνο

Το μόνο που χρειάζεται είναι να την μαρινάρετε για εικοσιτέσσερις ώρες! Όταν την βγάλετε από το φούρνο και δοκιμάσετε, θα καταλάβετε γιατί άξιζε η αναμονή!

Γράφει: Matia Gr
Χοιρινή πανσέτα στο φούρνο
Υλικά:

2 κιλά πανσέτα χοιρινή μονοκόμματη
300ml κρασί κόκκινο
200ml ξύδι
2 κουταλιές σόγια σως
2 κουταλιές ζάχαρη
Μπόλικη πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την προηγούμενη ημέρα την προετοιμασία της χοιρινής πανσέτας. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το κρασί, το ξύδι, τη σόγια σως, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα τάπερ που να χωράει την πανσέτα μας βάζουμε το κρέας και το περιχύνουμε με το μείγμα της μαρινάδας που φτιάξαμε. Γυρνάμε την πανσέτα να μουσκέψει καλά από όλες τις πλευρές και την αφήνουμε για εικοσιτέσσερις ώρες να μαριναριστεί στο ψυγείο γυρίζοντάς την που και που ώστε να μαρινάρεται από όλες τις πλευρές της. Την ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδοψηθεί και να μαγειρευτεί καλά το κρέας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.