Χοιρινό με γλιστρίδα, του Γιώργου Πολυχρονίδη .: Διασήμων .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Χοιρινό με γλιστρίδα, του Γιώργου Πολυχρονίδη

Μια πεντανόστιμη συνταγή από τον αγαπημένο μας ηθοποιό και συγγραφέα Γιώργο Πολυχρονίδη!

Γράφει: Matia Gr
Χοιρινό με γλιστρίδα, του Γιώργου Πολυχρονίδη
Υλικά:

800γρ. χοιρινό σε μικρά κομμάτια
500γρ. περίπου γλιστρίδα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Λίγο δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
1 κρεμμύδι
1 ποτηράκι κρασί άσπρο
1 κουταλιά σούπας αλεύρι

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι το ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε και το χοιρινό. Αφού τσιγαριστεί, σβήνουμε με το κρασί (πίνουμε το υπόλοιπο). Ρίχνουμε μια κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε και λίγο νερό, το δυόσμο και το αλατοπίπερο. Όταν δούμε ότι το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, βάζουμε και τη γλιστρίδα, και περιμένουμε να βράσει.
Σερβίρουμε πάνω σε βραστές πατάτες, εγώ έτσι το έφαγα κι ήταν πεντανόστιμο.
Σημείωση: το φαγητό αυτό μπορεί να γίνει και με κοτόπουλο, αλλά νομίζω με χοιρινό γίνεται πιο νόστιμο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.