Χοιρινό πρασοσέλινο .: Γιορτ€ς με λίγα .: Ματιά
 

Χοιρινό πρασοσέλινο

Βάλτε στην κατσαρόλα γουρουνάκι, όχι από αυτά του παραμυθιού, μαζί με πράσο και σέλινο. Ακολουθείστε τις οδηγίες της συνταγής και δεν θα ξέρετε τι τρώτε.

Γράφει: Matia Gr
Χοιρινό πρασοσέλινο
Υλικά:

1 1/2 κιλό χοιρινό
1 κιλό πράσα
1/2 κιλό σέλερι ή σέλινο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 κρασοπότηρο κρασί
2 αυγά
1 – 1 1/2 λεμόνι
1 κουταλιά κορν φλάουρ
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Το ανακατεύουμε ώστε να σοταριστεί από όλες τις πλευρές και το βγάζουμε σε ένα σκεύος. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα πράσα και το σέλερι κομμένα σε λοξές ροδέλες. Εάν έχουμε προτιμήσει σέλινο το κόβουμε σε κομμάτια μήκους 2 περίπου εκατοστών. Τα σοτάρουμε καλά και ρίχνουμε μέσα και το κρέας, ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το κρασί. Μετά από πέντε λεπτά προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ ντομάτας. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 1 – 1 1/2 ώρα προσέχοντας να μην μείνει χωρίς υγρά. Όταν μαγειρευτεί το φαγητό μας, απομακρύνουμε από τη φωτιά, χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και το κορν φλάουρ σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το ζουμί του φαγητού μας. Κατόπιν αδειάζουμε το μπωλ στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, το βάζουμε να πάρει μια βράση και το χοιρινό πρασοσέλινο είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

  Μους με γιαούρτι, λεμόνι και μέλι
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.