Χριστουγεννιάτικο κέικ, του Γιώργου .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Χριστουγεννιάτικο κέικ, του Γιώργου

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, λάβαμε μια συνταγή για Χριστουγεννιάτικο κέικ από τον Γιώργο Αγγέλου. Εντάξτε την στο γιορτινό σας τραπέζι και απολαύστε ένα θαυμάσιο χριστουγεννιάτικο κέικ με τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Γράφει: Matia Gr
Χριστουγεννιάτικο κέικ, του Γιώργου
Υλικά:

1 φλιτζάνι τσαγιού μαργαρίνη
2 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σταφίδες
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα
1/2 φλιτζάνι καρύδια
1/2 φλιτζάνι χουρμάδες και δαμάσκηνα (μαζί), λεπτοκομμένα
1/2 φλιτζάνι μπράντυ
1/2 φλιτζάνι γάλα
5 αβγά
3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού σόδα (διαλυμένη σε λίγο μπράντυ)
3 βανίλιες
Λίγα καβουρδισμένα κουκουνάρια

Εκτέλεση:

Αρχικά, αλευρώνουμε ελαφρώς τα αποξηραμένα φρούτα. Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Μετέπειτα, ρίχνουμε τους κρόκους (κρατάμε τα ασπράδια για μαρέγκα), το γάλα, τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το μπράντυ και τη σόδα. Προσθέτω και τα υπόλοιπα αποξηραμένα φρούτα, το αλεύρι και στο τέλος και με ελαφρές κινήσεις τη μαρέγκα, που έχω στο μεταξύ κάνει με τα 5 ασπράδια που έχω κρατήσει. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα σε σχήμα έλατου, ή κάποιου άλλου χριστουγεννιάτικου σχήματος, ρίχνω τον χυλό και ψήνω για περίπου μια ώρα σε φούρνο 180 – 200 βαθμών κελσίου. Από πάνω στολίζω με ζάχαρη άχνη, και διάφορα στολίδια, φιόγκους ή οτιδήποτε. Είναι ονειρεμένο και δοκιμασμένο!!!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε ο Γιώργος Αγγέλου, και τον ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.